Sponsored Post : NESTLE Natural Set Yogurt Recipe Challenge


Salam  semua..
Pagi ni mi nak share resepi sempena
Cabaran Nestle Natural Set Yogurt



Untuk cabaran kali ni mi pilih kategori Dessert

Puding Roti Yogurt Strawberry



 Bahan-bahan

- Agar-agar kering - 20 gram
- Air - 750 ml
- Gula - 100 gram ( kalau suka manis boleh tambah lagi)
- Susu perisa strawberry - 400 ml
.- Telur - 1 biji
-  Roti - 3 keping
- Natural Set Yogurt - 100 gram

Cara-cara :

1. Masak agar-agar bersama-sama air dan gula hingga hancur


2. Sementara tu kisar susu, roti, telur dan Nestle set yogurt hingga sebati


3. Bila agar-agar dah hancur masukkan sebatian yang dikisar tadi kedalamnya


4. Panaskan lebih kurang 5 minit agar adunan sebati
( Jangan sampai mendidih tau )

5. Tuang kedalam bekas dan biarkan sejuk seketika kemudian sejukkan lagi dalam peti ais



6. Siap untuk dimakan


Puding Roti Yogurt Strawberry


Senang je kan..
Meh la cuba..
Kos murah tak sampai rm20 pun..
Masak pun kejap aje...15 minit dah siap...
Rasa masam-masam manis gitu

10 ulasan:

PinKy MoMMa berkata...

warna pink juga hehehehe..double like ;)

achiek anis berkata...

ofkos kak...pink totap dihati...haha

~ NANA ~ berkata...

blh try ni resepi ni...hehe

achiek anis berkata...

sila2....malu plak otai masakkan nak try ni...:)

Umi Qi berkata...

Menarik sungguh versi penggunaan yogurt kan...mseti sedap sgt2 nih...tetiba nak cuba resepi achiek :) all the best ye :)

achiek anis berkata...

erk...idok ler sedap sesgt Umi Qi...rasa masam2 manis gitu....thanks tau...insyaallah ada rezeki ada la...ameen...:)

Kakzakie berkata...

Oh.. sangat-sangat menarik. Kalau makan sejuk-sejuk masa cuaca panas lagilah best ni:)

achiek anis berkata...

aah..mkn sejuk2 sedap kak...:)

Sura Mohd berkata...

terliur suda..boleh cuba ni..:)

achiek anis berkata...

hehe...cuba la kak...simple je kan...;)

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015