Banana Peanutbutter Roll


Salam 14 Zulkaedah semua...
Mood arini agak bagus sebab dah jumaat kan...
Esok cutiiiiiii....yeaaaaayyyyy....ngeeee
Poyo je ko mak jemah oi....haha

Arini saje nak share resepi mudah, ringkas dan senang...
Pejam mata sebelah pun boleh buat...
Kalau pejam 2-2 belah kang cmne nak buat...ngeeee

Ni hasil keje semalam la duk menggoogle resepi..
Google punya google terjumpa la resepi ni...
Tapi lupa plak nak copy link kan...
Senang cite sumber resepi adalah Mr. Google...sekian....


Bahan-bahan :

1. Kulit Popia
2. Jem Peanutbutter 
3. Pisang
4.  Sedikit tepung jagung untuk jadikan gam 
5. Minyak untuk menggoreng


Cara-cara :

- Belah pisang kepada 2 bahagian
- Sapukan jem peanutbutter
- Gulungkan dengan kulit popia
- Sapukan sedikit tepung jagung sebagai gam
 - Goreng sekejap agak-agak kekuningan
* Jangan goreng lama sangat nnt pisang serap minyak je lebih
Siap.... 

Senang sangat2 kan...ngeeeee


Nak lagi sedap leh tuang sirap chocolate kat atasnya....yummmyyy...
Kalau nak ganti jem nutella ke...strawberry ke..sume pun boley....

 * Selamat Mencuba *

8 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

Menariknya! Blh cuba la nnti

achiek anis berkata...

sila2....:)

lia berkata...

perghhhh ini sgt menyelerakan...

S.n.Fariza berkata...

laparlah cmni... yummy

AuraFIza berkata...

Simple tapi nampak menarik! Try sekarang jugakkk!! :)

achiek anis berkata...

Sila buat sis...ngeeee

achiek anis berkata...

sila buat...ngeeee

achiek anis berkata...

try jgn tak try sis...:)

Copyright to ACHIEK ANIS
Designed by UMIESUEstudio 2015